Projekt

André Granzell-Sjödin
2017

André spelar i Selånger Bandy och cyklar för Alnö Race Team. Han förbereder sig för kommande säsong på nytt vis. Det ska bli spännande att se vad det kan göra för honom på isen och på cykeln.

Lova Carlsson
2017

Lova tränar för att bli redo för Härnötrail. Det är ett tufft traillopp. Förra året var hon tvåa på 10km.

 

Erik Barr-Zeilon
2016-

Erik är en löpare med smak för Orientering. Vårt samarbete grundades i lång samtal kring hur kroppen fungerar och har lett fram till att vi ska utveckla Eriks träning. Det är viktigt för Erik att bränslet för prestationen är det rätta, kost så väl som mentala krafter är av högsta prioritet. Genom en systematiserad styrketräning i kombination med löptekniskt fokus skapar vi en plan. Planen är grunden för den dagliga organisation som styr hans vardag. J-VM är målet.

Erika Udén-Johansson
2016-

Erica har spela två OS med Damkronorna, tillsammans ska vi förbereda henne för ett tredje. Hennes fysiska förmåga ska förbättras för att hålla sin plats i Damkronorna och för att utveckla henne som hockeyspelare.

Kevin Mercanton
2016-

Kevin är en ambitiös skridskoåkare som representerar Sundsvalls Skridskoklubb. Vi har den här säsongen inlett ett samarbete med målet att utveckla Kevin som skridskoåkare. Hans mål är att få representera Sverige i Världscupen och eventuella mästerskap.

 

skridsko

Svenska Skridskoförbundet

Styrelsemedlem 2015-
Sedan sommaren 2015 sitter jag i Svenska Skridskoförbundets styrelse med ansvar för projektet “Making a Better Skating Nation”.

Förbundskapten för juniorlandslaget 2015-

 

logo.gif

CMPEDG i Sandviken AB
2010-

VD och ägare av bolaget.

Inom ramen för bolaget jobbar jag med måttot “Helping athletes mak weak-links strong points.” Det innebär allt från att utveckla deras skridskoåkning, mobilitet, flexibilitet till att samtala kring livet och organisera sin vardag som idrottare. Att vara idrottare är inte så enkelt som det låter då det i de flestas ögon är en hobby men om du ska nå den yttersta eliten så blir det ett arbete. Ett arbete som till en början inte betalar sig i den utsträckning det skulle behövas.

Det krävs att du som idrottare blir systematisk i ditt arbete mot att nå eliten. Det är arbete över tid som kommer att ge framgång. Utmaningen under den tiden måste vara progressiv och det innebär inte bra på planen eller i spåret utan även i livet i övrigt.  Equilibrium är ett måste för en långvarig karriär som inte får förödande konsekvenser efter avslutad tävlingsperiod.


 

Avslutade projekt

Selångers SK

Selångers SK Bandy
2015-17

Jag har ett uppdrag kopplat till Selångers SK Bandy som går ut på att jag ska utveckla metoder för att skola bandyspelare och forma en spelidé för föreningen. Tillsammans med Huvudtränaren ska vi dra upp riktlinjer för Selånger ska spela bandy nu och i framtiden. Kopplat till det så ska det formas och tas fram metoder för hur vi som förening ska träna våra spelare och utbilda våra ledare i spelformen.

ISU

Internationella Skridsko Unionen
2013-2016

Inom Skridskon internationellt är jag Head coach för ett utvecklingsprojekt som inkluderar länder som Sverige, Danmark, Finland och Norge. Det är ett projekt som riktar sig mot åkare i åldern 14-19år. I projektet finns även en utbildningsdel för tränare i de samma länderna. Projektet har varit under min ledning de senaste 3 åren.

Genom projektet har passerat en Junior världsmästare och åkare med flertalet framskjutna placeringar vi Junior-VM.

 

Sundsvalls gym

Sundsvalls gymnasium
2016

Hockeyprofilen

Tillsammans med Sundsvalls gymnasium ska jag under 2016 jobba med Hockeyprofilen för att utveckla och stimulera de elever som är intagna på profilen.

 

Saik S_140

Sandvikens AIK/Bandy

Styrelsemedlem 2011-2015
Under mina år som styrelsemedlem lyckades föreningen med att vända ett stort underskott och skulder till ett positivt resultat. Hela tiden var SAIK konkurrenskraftiga på isen med 4 raka finaler med två SM-guld för Herrar och en uppsjö med finaler och guld för Juniorer och Damer. Föreningen arrangerade också under den här tiden Bandy World Cup varje år.

Fystränare 2007-08
Som fystränare för SAIK utvecklade jag modeller för hur ett lag bör förbereda sig för en säsong i bandy. Antalet belastningsskador reducerades till noll, de ända skada som fanns var trauma. Vi vann grundserien och förlorade tyvärr finalen mot Edsbyn.

bessemer-logotyp

Bandygymnasiet, instruktör 2007-15
Anställd som instruktör med uppdrag att utveckla bandyspelare med målsättning Internationell elit. Teoretisk och praktisk undervisning kopplat med livsfrågor och allt vad det innebär för en 15-åring som flyttar hemifrån för att satsa på en elit karriär.

Arbetslagsledare 2013-14
På Bessemer skolan finns 4 idrottsprofiler. Idag är det ett arbetslag som har samma modell för utvecklandet av idrottare. När jag började så var det egna celler. Mitt bidrag under den här tiden var att skapa det arbetslaget och även bygga modellen för hur det skulle se ut. En inspirerande tid med många nya vinklar och vägar för att hantera frågor. Modellen blev till slut att värderingar och värdegrund blev gemensam. På det så gjordes en del mallar för att säkerställa att alla elever fick den undervisning de har rätt till, men också för att kunna fortsätt utvecklingen av oss instruktörer. Detta ledde till mängder av crossover effekter.

 

bandy

Svenska Bandyförbundet

Talangutvecklingsplan, del av redaktionen. 2010
Jag ingick i den redaktion som tillsammans skrev och formade Svenska Bandyförbundets Talangutvecklingsplan (TUP). Planen är grunden i den utbildningsplattform som Svenska Bandyförbundet har.

Landslaget Herrar, fysutvecklare. 2014-15
Mitt ansvar låg i att testa och utveckla spelare. Mitt uppdrag vara att försöka ta bort begränsningar och skapa förutsättningar att spela ett snabbare spel genom ökad rörlighet hos spelarna. Detta skulle leda till att de blev mer mobila på isen och därför kunde spela ett tätare försvarsspel och anfalla snabbare. Tyvärr förlorade vi VM-finalen mot Ryssland.

Falu BS

Falu BS Bandy

2008-2010

Fystränare 
Att introducera ny metoder och grepp för att eliten var uppdraget i Falu BS den första säsongen då BS var i Allsvenskan. Tillsammans med Huvudtränaren skapa möjligheter för spelarna att utveckla de färdigheter de behöver för att spela i högsta divisionen. BS vann serien och blev uppflyttade till Elitserien.

Assisterande tränare
Till andra säsongen byttes tränare och jag fick en utökad roll. Större ansvar för fysen och även roll som assisterande till huvudtränarna. Föreningen var i dåligt skick och hade svårt att leverera det som behövdes. En del avhopp under säsong ledde till ett uttåg ur Elitserien och senare en konkurs.

Leave a Reply

Back To Top