Välj bättre..

Välj bättre..

Jag älskar att lära mig nya saker. Att vara i skolmiljö och få möjligheten att förkovra sig ger mig tillfredställelse. Jag har alltid tyckt om att gå i skolan men ibland har jag haft starkare drivkrafter än vad det svenska skolsystemet lyckats fömedla.

Ikväll fick jag chansen att lära mig med om rymden och livet som astronaut.  Christer Fuglesang gav en intressant förläsning i Skönsbergs salonger om sin strävan mot att bli och verka som astronaut. Han berättade om svårigheter och glädjeämnen i den strävan. Christer brinner för sin sak och vill verkligen att vi som sitter i salongen ska förstå delar av det han förstår. Rymden skapar utmaningar och möjligheter som är oändliga.


Kvällen föreställning bestod av två akter, efter Christer var det dags för Mattias Klum. Mattias är vad gäller engagemang strået värre än Christer. Mattias brinner verkligen för att sprida budskapet att “Ingen kan gör allt men alla kan göra något för en bättre värld”. Med något menar han att vi kan och bör välja bättre. Bättre för vår egen del, för närmiljön och för planeten. De ekosystem som ger oss möjligheten till det liv vi lever är bräckliga men smarta skapelser. Vi förstör dem men många gånger repar de sig om vi låter dem vara. Vi bör låta bli att förstöra dem då några försvinner och inte kan återskapas.

Med sin fantastiska bilder ger Mattias oss bilder som vi kan basera våra beslut kring. Han visar det vackra i vår värld. Det spektakulär i regnskogen men också de magiskt vackra tjärnarna i Dalaskogarna där dimman likar rök i morgonögonblicket. Det bästa med att välja bättre är att det inte påverkar ekonomin i den utsträckning som det är enkelt att tro. Ett bättre val för dig kan vara att cykla istället för att åka bil när det är möjligt. Det ger dig en bättre hälsa och du spar pengar och miljö, ett smart val.

Naturligtvis kan du även styra din konsumtion och på sätt påverka hur världen producerar varor. Att inte köpa t.ex Palmoljebaserade produkter ger konsekvenser ner i produktionskedjan som leder till bättre miljö.

Det är blev en sammanfattning av mina insikter och lite miljöpolitisk propaganda. Det får ni som läser detta helt enkelt ta. Välj bättre för ett bättre liv!

Ses!

/Sebbe

Leave a Reply

Back To Top