Två av tre. 

Två av tre. 

Juniorer är juniorer. Jag förundras ofta över dem. Många gånger tänker de som professionella seniorer, andra gånger saknas det förankring i den verksamhet som de är en del av. Drifter och lust får i vissa fall större betydelse än planering och andra gånger är det tvärtom. Att ha förmågan att lyfta blicken och för att se hela bilden är en utbildning och utvecklingsprocess. Det tar tid. Det är därför som de är juniorer. Som ledare gäller att vara lugn och stabil. Börjar jag jaga efter blir det rörigt.

 

Vi reser hem efter en helg med tävlingar i världscupen för juniorer på skridskor och bilen rullar genom Dolomiterna mot Verona. Jag kör och Wille sitter bredvid. Samtalet pendlar mellan skridskotekniska frågor, bergens utformning och vilken högskola som är den rätta. Jag tycker om att diskutera med Wille, och han är underbar att ha bredvid sig klockan 06:00, då hans funderingar är underfundiga och oändliga.

 

Solen kommer sakta upp och gör sikten bättre. Vi ser bergen som mer än konturer.

-Jag skulle gått hårdare från start, säger Wille.

-Det tycker jag med, blir mitt svar sen blir det en stunds tystnad.

Han är inte helt nöjd med helgen trots fem bra prestationer men tiderna är inte de han hade hoppats på. Jag är nöjd. Alla åkarna tar världscuppoäng. De har utvecklat kvaliteter, testat förmågor, gjort upptäckter och fått insikter om sporten och sig själva.

 

Det största med de här resorna är just utvecklingen hos individerna. Den vänskap, lojalitet och driv som finns hos individerna. För att miljön ska bli sån bygger den på öppenhet, acceptans och kommunikation åt två håll. Vi pratar och diskuterar mycket under dessa resor om allt. Städer, historia och personer är några saker som figurerar förutom skridskoprylar. Vi jobbar även aktivt med att inkludera alla i laget men även andra lag i vår gemenskap. Danmark, Finland, Tyskland, Storbritanien och Norge är ständigt närvarande men även andra länder ges utrymme hos oss. Vi är inte störst och inte bäst men vi rör oss framåt med stadig utveckling och kommer närmare för varje tävling.

 

Två av tre är avklarade. Första fick vi bara poäng i massstarten, nu tog alla åkare poäng. David slog till med en åttonde plats på massstarten, riktigt kul. Adam var top tio på 1500m, Ida blev sjuttonde på 3000m och Wille trots att han inte öppnade hårt nog fick sina poäng på 3000m med en 24:e plats. Vi hade som mål att vid tre distanser ta poäng, vi lyckades.

/Sebbe

Leave a Reply

Back To Top