En liten reflektion..

En liten reflektion..

Det händer att jag funderar över tillvaron ganska ofta. Jag gillar att reflektera över vad som sker och har skett. Just nu finns det mycket att reflektera över då det har den senaste tiden varit en hektisk period. Men innan jag reflekterar över den så ska jag delge er som läser den här bloggen ett av min favorit talesätt:

“Those who cannot remember the past are forever condemned to repeat it.”

Jag vet inte vem som myntat detta utryck men jag tycker det säger en hel del.  Jag har på senare tid funnit att det som jag, trots allt, har kommit ihåg inte alltid överensstämmer med verkligheten. Där av har jag kommit till den slutsatsen att dokumentationen av händelser som jag varit med blir viktigare och viktigare.

Här kommer ett utdrag från min coachingdagbok apropå dokumentation :

“Mycket fascinerande samtal kring målsättningar med hockeyspelare. Av alla närvarande så var det endast några som hade en målsättning och den var modest, spela för att det är kul. Det här var intressant för det avgör på vilken nivå jag ska lägga framtida träningar. 

Om målsättningen är att spela för att det är kul då måste nivå bli därefter. På frågan; vad som är kul? så var det begränsat med svar. Många gånger tror jag att tränare gör saker från sin egen målbild istället för adeptens.”

Det är inte alltid lätt att vara tränare, speciellt inte om man hoppar mellan olika grupper med olika målbilder för vad som är bra. Jag har under den senaste tiden vandrat mellan junior-hockey träning, Youth Olympic Games Lillehammer, Selångers SK Bandy Kval till Allsvenskan och Elit-aktiva seniorer i skridsko att då komma ihåg det förflutna och försöka att upprepa endast det som driver processerna vidare kan vara vanskligt. Där kommer dokumentationen in igen.

Därför blir min reflektion av det här blogginlägget att; om jag inte hittar, som tränare, ett sätt att ständigt dokumentera det jag gör så kommer jag förr eller senare att blanda ihop uppdragen och upprepa historien. Min dokumentation är ok men en systematisering av den skulle inte skada.

Ha det gott!

/Sebbe

Leave a Reply

Back To Top