Det spelar ingen roll..

Det spelar ingen roll..

Det spelar ingen roll om det är EM, VM i skridsko eller en match i Division 1 Bandy, anspänningen och den positiva nervositeten finns alltid där, nerven kring att vinna eller förlora. Kan jag klara av alla de uppgifter som vi övat på eller kommer motståndarna ha läst på och klara av att hindra det som vi som lag ska göra?

Jag älskar att utmana mig själv och testa mina förmågor. Det görs bäst i tävling. Det pratas mycket om att vara en vinnarskalle i media. Jag är ingen vinnarskalle och vill inte heller vara det. Jag vinner ofta och tycker om det men vinnarskalle vill jag inte vara.

Jag vill vara den som vet hur matchen ska sluta för jag styr den, hur loppet ska bli för jag har tränat på just hur det ska bli. Om träningen har varit som planerad och planen är processorienterad så kommer jag med största sannolikhet vet hur utgången kommer bli. Att fokusera på min egen insats och göra det som uppgiften kräver.

När vinnarskalle kommer på tal innebär det oftast att personen i fråga gör vad som helst för att vinna. Spelaren eller åkaren tar risker och chansar för att vinna men står då också nära att förlora.

Om jag ska göra något vill jag vara förberedd och då spelar det ingen roll vad det är, jag kommer att gå in för uppgiften med samma inställning. Jag vet mina begränsningar men strävar varje dag för att utmana dem och testa mina gränser i träning. När jag kommer till match vill jag veta vad som kommer att hända. Genom tydliga roller skapas möjligheter att kontrollera situationen. Då behövs bara den positiva nervositeten som ger skärpan för att utföra den uppgift jag blivit tilldelad.

Selånger vann idag toppmötet med Karlsborg med 10-8. Vi lyckades inte med alla uppgifter vi övat på men vi vann. Vår process fortsätter och det var skönt att sätta en kasse.

/Sebbe

Leave a Reply

Back To Top